Premiär

Löftan

Som vanligt står jag upp tidigt på premiären för att börja mitt fiske efter de blanka havsöringarna. Denna premiär likaså trots köld med några minusgrader. Jag hade laddat bilen med två färdigriggade spön och allt anant förutom mat och kläder. Det var riktigt gottigt att komma färdigklädd och riggad till Löftaån där jag skulle börja mitt fiske. Efter lite nervöst och osäkert kastande och fiskande kom jag så igång lite mer och då dröjde det inte länga innan första Öringen bet flugan och kom upp för avsyning av längd och kondition därefter tillbaka i vattnet. De är såklart ”blänkare” över minimimåttet 45 cm som är målet!

Johan anlände efter ett tag och även han fick fisk.

Det blev 4 fiskar uppe på premiären varav en fick följa med hem som middag eftersom den uppfyllde kriterierna som blänkare.

Spöböj
En sk. Besa – utlekt havsöring som alltid återutsätts. 
Blänkare
Löftaån
Johan
Johan

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *